Augrabies Falls National Park

Bijgewerkt op: 17 feb. 2021

Dit prachtige park is de plek waar de machtige Oranjerivier zich door een nauw, 250 meter diep ravijn perst. Vlak voor de watervallen heeft de rivier, tezamen met een aantal eilanden en kleinere stroomgeulen, een breedte van ongeveer drie kilometer. Als het water in de rivier hoog staat, stort er per seconde 405 miljoen liter water in het ravijn. Niet alleen via de hoofdgeul maar ook nog eens via 18 kleinere geulen. Hiermee is de Augrabies Falls de op zes na grootste waterval ter wereld. Het vallende water maakt enorm veel lawaai en daaraan dankt het gebied de Khoi-naam Aukoerebis, ‘de plaats van het grote lawaai’. In de loop van miljoenen jaren heeft de rivier over een afstand van 18 kilometer een kloof door graniet uitgesleten. De gladde, gepolijste, door water uitgesleten wanden zijn stille getuigen van de enorme krachten van de natuur. Het Augrabies Falls National Park heeft een totale oppervlakte van 13.600 hectare en ligt in één van de droogste gebieden van Zuid-Afrika, iets wat tot uitdrukking komt in een soort van maanlandschap.

Spectaculaire plekken die jullie zeker moet gaan bezoeken zijn:

  • De watervallen zelf natuurlijk!

  • Moonrock, een prominente bezienswaardigheid van Augrabies Falls. Wandelen naar de top zal een van de beste uitzichten op het park en de omgeving geven.

  • Swart Rante, een rotsformatie die een bijzondere scheiding vormt in het landschap.

  • Oranjekom en Ararat bezoek je voor het spectaculaire uitzicht en om er wild te spotten. Het is de plek om de Verraux arenden te kunnen zien.

  • Als laatste raad ik het aan Echo Corner te bezoeken, vanwaar jullie een prachtig uitzicht hebben en een geluid kan produceren wat jullie nog lang zal achtervolgen.

Extra informatie: